Dodatak jelima /

Umak od sušenih rajčica - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Umak od sušenih rajčica idealno se slaže uz mesna jela. Donosimo vam recept za umak od sušenih rajčica.

23.1.2022.
9:53
Pixabay
VOYO logo

Umak od sušenih rajčica ne priprema se često u domaćinstvima, iako je u restoranima jako zastupljen u jelima. Razlog tome jest da umak od sušenih rajčica ima specifičan okus koji se idealno slaže uz pileća i teleća mesna jela.

Da biste napravili umak od sušenih rajčica, potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 10 polovica sušenih rajčica iz ulja
  • kockica maslaca
  • manji luk
  • 1 režanj češnjaka
  • sol, papar, crvena paprika
  • peršin
  • maslinovo ulje
  • povrtni temeljac
  • voda

Umak od sušenih rajčica priprema se na sljedeći način:

U tavu dodajte kockicu maslaca pa na njoj popržite sitno narezani luk i sitno narezani režanj češnjaka. Kada omekšaju i puste svoju aromu, dodajte žličicu brašna i dobro miješajte da se ne bi napravile grudice. Dodajte pileći temeljac i vodu te pričekajte da se temeljac otopi. Dodajte otprilike 10 polovica sušenih rajčica iz ulja, začine i sve zajedno pirjate do 20 minuta. Kada je jelo gotovo, dodajte mu peršin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umak od sušenih rajčica možete pripremiti zajedno s pilećim prsima tako što ćete luk i češnjak popržiti zajedno s maslacem na ulju kojem se peklo meso. Pileća prsa možete umaku dodatni ponovno nakon što se temeljac otopi da se sve zajedno pirja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo