Crveni umak /

Umak od rajčice za kuhano meso - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Umak od rajčice za kuhano meso savršen je za sve prigode. Kako pripremiti umak od rajčice za kuhano meso?

22.1.2022.
13:00
Pixabay
VOYO logo

Umak od rajčice za kuhano meso odličan je dodatak vašem ručku. Priprema umaka od rajčice vrlo je jednostavna i brza. Obogatite vaš obrok ukusnim i sočnim umakom od rajčice za kuhano meso.

Sve što će vam trebati za pripremu umaka od rajčice za kuhano meso:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ulje
  • 2 žlice brašna
  • voda
  • 10 dkg koncentrata od rajčice
  • žličica šećera
  • začini
  • malo mlijeka.

Priprema umaka od rajčice za kuhano meso:

Ulijte ulje u posudu te ga zagrijte na laganoj vatri. Dodajte na njega brašno i pustite da se prži uz kontinuirano miješanje. Brašno pržite dok ne požuti pa na njega dodajte vodu, koncentrat od rajčice, sol, papar, začine po želji, šećer i malo mlijeka. Sve to dobro promiješajte i pustite da se kuha. Vrijeme kuhanja je oko desetak minuta sve dok se svi sastojci ne prožmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umak od rajčice za kuhano meso poslužite topli uz bilo koju vrstu mesa te uz pire krumpir ili rižu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo