Recept i priprema /

Kako pripremiti umak od naranče za meso?

Image

Iako možda djeluje neobično, umak od naranče će savršeno prijati uz vaše meso. Kako pripremiti umak od naranče za meso?

23.4.2022.
16:43
VOYO logo

Umak od naranče dat će posebnu notu glavnom mesnom jelu. Ako volite isprobavati nova jela, tada svakako probajte meso u umaku od naranče. Kako pripremiti umak od naranče za meso?

Sastojci za umak od naranče za meso:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • sok od naranče
  • narančina korica
  • rižin ocat
  • smeđi šećer
  • umak od soje
  • svježi đumbir
  • češanj češnjaka
  • čili
  • kukuruzni škrob

Kako pripremiti umak od naranče za meso:

Kako biste pripremili kvalitetan umak od naranče, koji će prijati uz vaše meso, na vatri srednje jačine zagrijte sve sastojke osim kukuruznog škroba i korice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imajte na umu da je kukuruzni škrob ključan na popisu sastojaka za umak. Dodajte mu malu količinu vode i pretvorit će se u pastu. Dodajte ovu pastu u umak i postat će gusta.

Umiješajte smjesu kukuruznog škroba i vode i kuhajte otprilike oko pet minuta.

Nakon proteka vremena, smjesu maknite s vatre i dodajte narančinu koricu i vaš umak od naranče je na korak do kraja. Malo ga ohladite i nakon toga ga prebacite u čistu posudu ili staklenku.

Slatko kiseli umak od naranče će u kombinaciji s mesom dati dodatnu dubinu i bogatstvo vašoj hrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo