Kulinarstvo /

Umak od jogurta i kiselih krastavaca - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Tražite prilog uz pečeno meso, ribu ili uz povrće? Umak od jogurta i kiselih krastavaca je savršen za vas. Saznajte kako se priprema ukusan umak od jogurta i kiselih krastavaca.

13.3.2023.
15:36
Pixabay
VOYO logo

Jogurt je mliječni proizvod dobiven fermentacijom mlijeka kulturama mliječnih bakterija. Jogurt se može koristiti na različite načine u prehrani, od doručka s voćem, preko smoothieja, do umaka za razna jela, poput umaka od jogurta i kiselih krastavaca.

Za umak od jogurta i kiselih krastavaca potrebni su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g jogurta
  • 50 g kiselog vrhnja
  • 2 kisela krastavca
  • 1 češanj češnjaka
  • Sol i papar

Kada pripremate umak od jogurta i kiselih krastavaca najprije ogulite i sitno nasjeckajte kisele krastavce. Češnjak također ogulite i nasjeckajte. U posudi pomiješajte jogurt i kiselo vrhnje. Dodajte nasjeckane kisele krastavce i češnjak.  Sve dobro promiješajte te začinite solju i paprom prema želji. Umak od jogurta i kiselih krastavaca već je gotov i spreman za posluživanje uz jelo po želji. Ovaj umak od jogurta i kiselih krastavaca je zdraviji izbor od većine komercijalnih umaka jer sadrži manje šećera i aditiva, a dodatni okus i osvježenje daju kiseli krastavci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo