Dodatak jelima /

Umak od indijskih oraščića - recept i priprema

Image

Umak od indijskih oraščića jednostavan je za pripremu, a zdrav. Donosimo vam kako se priprema umak od indijskih oraščića.

24.1.2022.
9:41
VOYO logo

Umak od indijskih oraščića brzo je gotov, na jednostavan se način priprema, a također je zdraviji u odnosu na neke druge umake. Navedeno vas jedino može natjerati što prije u kuhinju kako biste napravili umak od indijskih oraščića.

Umak od indijskih oraščića savršena je kombinacija uz neke zdrave grickalice. Također, umak od indijskih oraščića može se koristiti uz tjesteninu ili njoke, ovisno o vašim okusnim preferencijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da biste napravili umak od indijskih oraščića potrebno vam je:

  • 1 šalica indijskih oraščića
  • 2 šalice hladne vode
  • pola šalice mlake vode
  • 1 žlica kvasca
  • sol, papar, crvena paprika
  • 1 dcl limunova soka

Umak od indijskih oraščića radi se tako da navečer indijske oraščiće namočite u hladnoj vodi te ih ostavite preko noći. Ako se toga niste sjetili, nema veze, namočite ih barem dva sata prije upotrebe te ćete jedino umak od indijskih oraščića dulje vrijeme pripremati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se indijski oraščići namoče, operite ih i ocijedite te ih stavite u blender s mlakom vodom, kvascem, začinima i limunom. Dobivenu smjesu blendajte do glatke teksture, bez grudica. Kada je gotovo, vaš umak od indijskih oraščića prebacite u zdjelicu i spreman je za posluživanje.

Ako ćete raditi topli umak od indijskih oraščića možete pripremiti na način da sitno narezani režanj češnjaka ispržite na maslinovom ulju, dodajte izblendanu smjesu, nekoliko kapi vrhnja za kuhanja i to je to.

Na koji god način da ćete umak od indijskih oraščića pripremiti, nećete pogriješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo