Kuharica /

Umak od gorgonzole i šampinjona - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Umak od gorgonzole i šampinjona idealan je za ljubitelje sira i gljiva. Kako pripremiti umak od gorgonzole i šampinjona?

4.8.2023.
14:43
Pixabay

Umak od gorgonzole i šampinjona spaja intenzivan okus gorgonzole s bogatstvom šampinjona, stvarajući jedinstvenu poslasticu za vaše nepce.

Sastojci:

  • 200 g gorgonzole
  • 200 g svježih šampinjona
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice maslaca
  • 2 češnja češnjaka
  • Sol i papar po ukusu
  • Svježi peršin za posipanje

Kada pripremate umak od gorgonzole i šampinjona, prvo u tavi, na srednje jakoj vatri, otopite maslac i dodajte nasjeckani češnjak.

Pripazite da vam češnjak ne izgori, zato je važno da vatra bude lagana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte narezane šampinjone i pržite ih dok ne omekšaju i puste vodu. Dodajte komadiće gorgonzole i vrhnje za kuhanje. Miješajte dok se sir ne otopi i umak postane kremast.

Začinite pripremljeni umak od gorgonzole i šampinjona solju i paprom po vašem vlastitom ukusu. Stoga je važno da se jelo kuša nekoliko puta tijekom procesa pripreme.

Poslužite umak od gorgonzole i šampinjona preko tjestenine, kuhane riže ili pečenog mesa. Sve zajedno posipajte svježim nasjeckanim peršinom prije posluživanja gotovog jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo