Pesto /

Umak od bosiljka - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Umak od bosiljka svima je poznati i kao pesto. Donosimo vam recept za domaći umak od bosiljka.

25.1.2022.
9:46
Pixabay
VOYO logo

Umak od bosiljka, poznatiji kao pesto, moguće je napraviti i kod kuće. Ako umak od bosiljka napravite kod kuće, budite sigurni da imate zdravi umak koji će brzo biti gotov, koji će biti ukusan i za koji vam ne treba puno sastojaka.

Umak od bosiljka možete koristiti apsolutno uz sva jela, od tjestenine do povrća, a savršeno se spaja i s mesom i s ribom. Isto tako, umak od bosiljka idealan je za salate, ali i kao dodatak grickalicama.

Uglavnom, koju god kombinaciju odaberete, umak od bosiljka neće vas razočarati, a da biste ga pripremi potrebno vam je:

  • 100 listića svježeg bosiljka
  • 40 g pinjola
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka,
  • papar, sol
  • 50 g tvrdo ribanog sira

Umak od bosiljka priprema se na sljedeći način:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosiljak usitnite u mužaru kružnim pokretima postepeno dodajući listiće. Usitnjavanje je gotovo kada se bosiljak pretvori u pastu. Zatim u mužaru dodajte pinjole, režnjeve češnjaka. Kada se sve zajedno sjedini, prebacite u posudu, dodajte naribani sir, papar i sol te pomoću maslinovog ulja oblikujte konzistenciju umaka od bosiljka koju želite. Ako nemate mužaru, poslužit će vam i blender.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umak od bosiljka može se čuvati u hladnjaku do tri tjedna što znači da ga ne morate odmah upotrijebiti, samo je važno da bude natopljen u maslinovom ulju kako ne bi došlo do kvarenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 22
USKORO
VOYO logo
Još iz rubrike