Glavno jelo /

Umak od borovnica za meso - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Umak od borovnica savršeno se slaže sa svim vrstama mesa, a i načina pripreme. Pripremite umak od borovnica i obogatite glavni mesni obrok.

4.2.2022.
12:01
Pixabay
VOYO logo

Ovaj umak od borovnica za meso sastoji se od tri sastojka. Odlično se slaže sa svim vrstama mesa. Uz pomoć umaka od borovnice za meso jelo će dobiti savršen slatko-kiseli okus.

Za pripremu umaka od borovnica za meso potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • tava u kojoj ste zapekli meso
  • šalica borovnica (mogu biti svježe ili zaleđene)
  • 1/2 šalice temeljca
  • med
  • sol

Umak od borovnica za meso priprema:

Nakon što ste ispekli meso, stavite ga na tanjur i ostavite da se odmori. Borovnice stavite u tavu na kojoj ste pekli meso, zalijte temeljcem, a bobičasto voće prelijte s malo meda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pustite da se sve krčka dok ljuske ne puknu, a umak ne postane tamnoljubičast. Zasladite s meda i začinite s malo soli prema želji. Zatim procijedite umak i izgnječite s vilicom.

Umak od borovnica za meso je gotov, poslužite ga uz omiljeno pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo