Recept i priprema /

Recept za jednostavan, ali vrlo ukusan umak od artičoka

Image
Foto: Pixabay

Jeste li probali napraviti umak od artičoka? Pratite recept i napravite kremasti i ukusan umak od artičoka.

17.4.2022.
16:43
Pixabay
VOYO logo

Artičoka je sve popularnije povrće. Baza listova artičoka je jestiva, ali može biti gorka dok su unutarnji listovi artičoke dovoljno nježni za jelo. Ispod unutarnjih listova može se pronaći srce artičoke. Srce je najmesnetiji dio artičoke, a jestiv je i središnji dio stabljike. Artičoke se mogu iskoristiti na mnoge načine, a jedan od njih je i priprema umaka od artičoka.

Sastojci potrebni za pripremu umaka od artičoka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 velike artičoke
  • 3 žlice majoneze
  • žlica limunovog soka
  • žlica senfa
  • sol
  • šećer
  • češnjak u prahu

Najprije odrežite stabljiku artičoke. Koristite oštar nož i odrežite oko 3 centimetra od vrha artičoke. Odrežite i stabljiku. Artičoke stavite u posudu s vodom i stavite iznad vatre. Ostavite da se artičoke potrebne za umak od artičoka kuhaju 20 do 30 minuta, dok ne omekšaju.

Dok se artičoke kuhaju, u posudi pomiješajte sve ostale sastojke. Sastojke za umak od artičoka morate dobro pomiješati kako bi nastala ravnomjerna smjesa. Kad se artičoke skuhaju, dodajte ih u posudu s ostalim sastojcima te sve zajedno dobro izmiješajte u procesoru hrane ili blenderu. Umak od artičoka je gotov i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo