Njoki s kozjim sirom, orasima i kruškom
SASTOJCI:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 80 dkg njoka,
- 20 dkg tvrdog kozjeg sira,
- 30 dkg krušaka,
- 2 dcl vrhnja za kuhanje,
- 10 dkg oraha,
- Maslac,
- Sol,
- Papar,
- Peršin,
- Bosiljak
PRIPREMA:
Dvije kruške narežite na ploške i stavite u zagrijanu tavu s malo ulja. Dodajte malo maslaca i malo oraha te pustite da se sotira 3-4 minute.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posolite, popaprite, dodajte bijelog vina i pustite da se kuha dok vino ne ispari. Dok se umak reducira skuhajte njoke i naribajte tvrdi kozji sir.
Kad vino ispari, dodajte vrhnje za kuhanje. Skuhane njoke dodajte u umak, promiješajte i maknite s vatre. Dodajte ribani sir i miješajte dok se sav sir ne rastopi.
Servirajte s malo bosiljka i peršina.
Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa