Desert /

Ukusna torta od mrkve i oraha - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Volite eksperimentirati u kuhinji? Ukusna torta od mrkve i oraha savršen je eksperiment. Saznajte kako se priprema ukusna torta od mrkve i oraha.

1.3.2023.
14:10
Pixabay
VOYO logo

Torta od mrkve i oraha je jedna od najpopularnijih torti za posebne prigode. Ova torta je bogata i sočna, s aromom cimeta i badema, te prekrivena glazurom od krem sira. Sastojci potrebni da se pripremi ukusna torta od mrkve i oraha su:

  • 300 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žličice cimeta
  • 1/2 žličice soli
  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 250 g naribane mrkve
  • 100 g sjeckanih oraha
  • 200 g krem sira
  • 100 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 žličica vanilin ekstrakta

Kada pripremate ukusnu tortu od mrkve i oraha najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Podmažite kalup za tortu i obložite ga papirom za pečenje. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. U drugoj posudi, miksajte jaja i šećer dok ne dobijete svijetlu smjesu. Postupno dodajte ulje dok se sve ne sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte suhe sastojke u mokre sastojke i miješajte dok se ne sjedini. Dodajte naribanu mrkvu i sjeckane orahe u smjesu i miješajte dok se sve ne sjedini. Smjesu stavite u kalup za tortu i pecite u pećnici oko 50 minuta. Provjerite je li torta gotova tako da zabodete čačkalicu u sredinu torte, ako izađe čista, torta je gotova. Dok se torta hladi, pripremite glazuru. Umutite krem sir i maslac dok ne postanu kremasti. Postupno dodajte šećer u prahu i vanilin ekstrakt i miješajte dok se sve ne sjedini. Kada je torta ohlađena, izvadite je iz kalupa i prelijte glazurom od krem sira. Ukusna torta od mrkve i oraha je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo