Donosimo vam cijeli recept dovoljan za četiri osobe:
- Tikvice 4 veća kom., cca. 0,60 - 0,80 kg
- Mljeveno meso 0,40 kg
- Sol, papar po potrebi
- Vrhnje za šlag 0,10 l
- Kopar, svježi pola vezice
- Luk crveni 1 glavica
- Brašno 2 žličice
- Maslac 0,02 kg
- Ulje 0,05 l
- Jaje 1 kom.
- Peršin pola vezice
- Krušne mrvice 1 žlica
Tikvice operemo i prerežemo po pola. Odrežemo vrhove, tako da dobijemo dva jednaka dijela. Izdubimo pomoću male žličice tako da bude šuplja i sjedne i s druge strane. Meso stavimo u posudu, dodajemo krušne mrvice, malo peršina, jaje, sol, papar, pa umiješamo u jednoličnu smjesu. Možemo dodati i par kapi vrhnja za kuhanje. Tom smjesom napunimo tikvice, pa krajeve umočimo u brašno. Brašno prepržimo na maslacu do zlatnožute boje. Dodajemo sjeckane ostatke što smo izdubili iz tikvice podlijemo vodom i pustimo da prokuha. Dodajemo tikvice, još malo podlijemo vodom i pustimo da se lagano pirja oko pola sata uz povremeno kretanje i drmanje posude. Pred kraj dodajemo kopar i vrhnje za šlag. Sve zajedno još pustimo da kuha do gustoće umaka. Na tanjur posložimo podlogu od pirea dobivenog iskuhavanje, a gore poslažemo punjene tikvice.