Zimnica /

Kako pripremiti ukiseljene artičoke kod kuće?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li probali ukiseljene artičoke? Pripremite ukusljene artičoke i uživajte u svojoj omiljenoj namirnici.

18.4.2022.
12:21
Pixabay
VOYO logo

Kada pripremate ukiseljene artičoke, važno je napomenuti da koristite male artičoke. Možete koristiti i velike artičoke, ali to je puno više posla i trebat ćete nasjeckati srca na tri ili četiri dijela. Male artičoke su ukusnije, čvršće i imaju svježi okus. Kako pripremiti ukiseljene artičoke?

Sastojci potrebni za pripremu ukiseljenih artičoka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 malih artičoka
  • šalica soka od limuna
  • 2 šalice bijelog octa
  • šalica maslinovog ulja
  • 5 narezanih režnjeva češnjaka
  • 4 sušena čilija
  • 2 lovorova lista
  • 3 žličice soli
  • 4 limuna

Ukiseljene artičoke priprema:

Za pripremu ukiseljenih artičoka, najprije stavite kuhati sve osim artičoka. Zatim, napunite lonac za konzerviranje s dovoljno vode da pokrijete litre staklenke koje ćete trebati za konzerviranje ovih artičoka. Posudu sa staklenkama stavite na srednju vatru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzmite veliku zdjelu i napunite je hladnom vodom. Iscijedite 2 limuna u vodu i stavite limune u zdjelu. Uklonite vanjske listove artičoka, ostavljajući samo one koji su čvrsto pričvršćeni i žuti u sredini. Odrežite gornji dio artičoka i odrežite vanjski sloj s dna artičoka, ostavljajući koliko god možete. Artičoku natrljajte limunom i ubacite je u zdjelu s limunom. To sprječava njihovu oksidaciju i smeđu boju. Ponavljajte dok ne očistite sve artičoke.

Vratite artičoke u lonac sa začinjenim octom i uljem na vatru. Stavite artičoke u taj lonac, promiješajte i zakuhajte. Rupičastom žlicom napunite staklenke 3/4 pune artičokama. Ravnomjerno rasporedite mješavinu octa i ulja preko ukiseljenih artičoka. Provjerite jesu li rubovi staklenki čisti i suhi, te koristite potpuno nove poklopce. Zatvorite staklenke.

Potopite dvije staklenke koje sadrže ukiseljene artičoke u kipuću vodu lonca. Pustite da ovo kuha 15 minuta. Ostavite da se ohladi na dasci za rezanje dok se artičoke ne vrate na sobnu temperaturu. Ukiseljene artičoke su gotove i mogu se čuvati do godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo