editina kuhinja /

U ove kišne jesenje dane zagrijte se finom krem juhom od kestena

I dalje se naša redakcijska kuharica Edita Misirić drži jesenskih plodova, a danas su se na meniju našli slasni kesteni. Evo recepta za finu krem juhu od kestena

6.10.2015.
17:02
VOYO logo

Krem juha od kestena

Kesten – 600 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luk – 100 g

Celer – 50 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maslac – 100 g

Vrhnje za šlag – 2 dl

Slanina – 100 g

Sol – po želji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papar – po želji

Chilli – po želji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suncokretovo ulje – po želji

Kestene kratko prokuhati i oguliti. Na maslacu i malo ulja prepržiti luk i celer narezan na kockice. Kada je luk uvenuo dodati kestene i kratko ih prepržiti (karamelizirati). Zaliti vodom, začiniti sa soli, paprom i vrlo malo chillia. Sve zajedno kuhati na laganoj vatri dvadesetak minuta. Juhu samljeti štapnim mikserom, te po potrebi protisnut kroz cjedilo. Dotjerati okus i poslužiti uz dodatak tučenog vrhnja i dekorirati poprženom slaninom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo