Jela s tunom /

Ideja i recept kako se priprema tuna file

Image
Foto: Pixabay

Tuna file uvijek je odličan odabir za ručak. Donosimo jednostavan, a vrlo ukusan recept kako se može pripremiti tuna file.

4.11.2022.
11:40
Pixabay
VOYO logo

U mesnatim, aromatičnim odrescima tune najbolje je uživati ​​na žaru ili u tavi. Nije bitno što pripremate uključujući ljute hamburgere od tune, zdravu pečenu tunu i svježe salate filet tune je uvijek dobrodošao.

Sastojci za file tune:

  • 4 odreska tune
  • žlica maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, zgnječena
  • nekoliko grančica majčine dušice
  • 50 dkg mladog krumpira, narezanog na ploške
  • 2 crvene paprike, narezane na velike komade
  • glavica crvenog luka izrezana na osmine
  • zeleni čili, očišćen od sjemenki i nasjeckan
  • 400 g cherry rajčice iz konzerve

Kako se priprema filet tune sa paprikama?

Zagrijte pećnicu na 220°C. Stavite tunu u plitku posudu s pola ulja, dvije trećine češnjaka i listićima 1 grančice timijana. Ostavite da se marinira dok kuhate povrće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite krumpir, papriku, luk i čili u lim za pečenje s preostalim uljem, promiješajte da se obloži i pecite 20 minuta. Krumpir bi trebao biti mekan. Ako nije, dajte im još 5 minuta (vrijeme kuhanja može ovisiti o vrsti krumpira). Dodajte preostali češnjak i majčinu dušicu u tepsiju, pustite da zacvrče, umiješajte rajčice, pa kuhajte još 5 minuta dok se umak malo ne reducira. Začinite po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekoliko minuta zagrijte tavu, obrišite većinu marinade od češnjaka s fileta tune kuhinjskim papirom, začinite, zatim pržite 1 minutu sa svake strane srednje ili dulje ako želite. Poslužite filet tune na vrhu povrća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike