Kuharica /

Tradicionalni recept za meso u saftu sa lukom

Image
Foto: Pixabay

Tražite novi recept za obiteljski ručak? Meso u saftu s lukom jednostavno se priprema, a ukusno je. Otkrijte kako kombinacija sočnog mesa i karameliziranog luka može stvoriti jelo puno bogatih okusa i mirisa.

1.7.2023.
10:20
Pixabay
VOYO logo

Meso u saftu sa lukom je tradicionalni recept koji je većina nas jela kao dijete. Ključ ovog recepta je dugo kuhanje, koje objedinjuje okuse mesa i luka. Izvrsna stvar u vezi ovog recepta je što možete dodati još povrća po svom ukusu.

Sastojci za meso u saftu sa lukom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1,5 kg govedine, narezane na kockice
  • 1,5 kilograma luka, oguljenog
  • 180 ml maslinovog ulja
  • 80 ml crvenog vinskog octa
  • 10 režnjeva češnjaka, oljuštenih i cijelih
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 2 lista lovora
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • 1 žlica soli
  • 10 do 12 zrna papra

Kada pripremate meso u saftu sa lukom najprije u loncu za pirjanje lagano zažutite meso na maslinovom ulju. Dodajte preostale sastojke i dovoljno vode da pokrije, plus nekoliko centimetara. Promiješajte drvenom kuhačom te pustite da zavrije i odmah smanjite vatru na najnižu. Poklopite i pirjajte 3 do 4 sata bez miješanja dok ne ostane samo meso u saftu sa lukom. Meso u saftu sa lukom već je gotovo i poslužite dok je toplo. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo