Desert od oraha /

Kako se radi ukusna i kremasta torta od oraha?

Image

Torta od oraha desert je s kojim ne možete pogriješiti. Kako se radi ukusna i kremasta torta od oraha?

28.11.2022.
11:50
VOYO logo

Torta od oraha idealan je odabir za sve prigode, od rođendana do blagdana ili običnih vikend druženja. Važno je samo da torta od oraha bude dobro ohlađena i da uz nju poslužite čaj, kavu ili neki kratko alkoholno piće.

Torta od oraha priprema se od sljedećih sastojaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za biskvit:

  • 2 jaja
  • Pola šalice šećera
  • 1 šalica jogurta
  • 2 šalice brašna
  • 1 šalica ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 grama mljevenih oraha

Krema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 350 ml mlijeka
  • 100 grama glatkog brašna
  • 300 grama maslaca
  • 2 vanilin šećera
  • 150 grama šećera u prahu
  • 150 grama mljevenih oraha

Torta od oraha priprema:

Sve sastojke biskvita dobro izmiksajte i prelijte u premašćeni kalup za torte. Biskvit pecite na 180 stupnjeva 25 minuta. Ostavite da se ohladi. Za to vrijeme pripremite kremu. Stavite kuhati mlijeko zajedno s brašnom i vanilin šećerom. Miješajte cijelo vrijeme i sačekajte dok zavri. Sklonite kremu s vatre i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu kremu umiksajte maslac, šećer u prahu i orahe. Prerežite biskvit na dva djela i možete krenuti slagati tortu:

Biskvit (poškropite ga s nekoliko kapi ruma ili toplog mlijeka) – krema – biskvit – krema – mljeveni orasi

U slučaju da želite, cijelu tortu možete premazati šlagom te zatim posipati s mljevenim orasima. Torta od oraha treba se dobro ohladiti, barem 3-4 sata u frižideru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo