Desert /

Torta od oraha s kojom ne možete pogriješiti

Image
Foto: Pixabay

Torta od oraha oduševit će sve ljubitelje oraha.

7.10.2022.
12:20
Pixabay
VOYO logo

Torta od oraha odličan je desert s kojim ne možete pogriješiti. Postoje različiti recepti za pripremu torte od oraha. Donosimo provjereni recept kako pripremiti ukusnu tortu od oraha.

Sastojci za tortu od oraha:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 dkg oraha u komadu
  • 25 dkg šećera
  • 22 dkg maslaca
  • 23 dkg brašna
  • prašak za pecivo
  • ½ žličica soli
  • 4 jaja
  • 2 žlice mlijeka sobne temperature, po potrebi još
  • žlica instant kave otopljena u žlici kipuće vode
  • glazura za tortu od oraha
  • 30 dkg šećera
  • ⅛ žličica soli
  • 17 dkg maslaca
  • 1 žlica instant kave otopljena u 1 žlici kipuće vode
  • polovice oraha, za ukras

Priprema torte od oraha:

Zagrijte pećnicu na 180C. Dva kalupa za tortu od 20 cm namažite maslacem i obložite dno svakog papirom za pečenje. U sjeckalici pomiješajte 100g komadića oraha i šećer. Preraditi u fini prah. Dodajte maslac, brašno, prašak za pecivo, sol i jaja. Smiksajte u glatku smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte 2 žlice mlijeka u smjesu kave. Podijelite tijesto za torte od oraha između dva kalupa. Pecite dok se ne digne, oko 25 minuta. Ohladite na rešetki 10 minuta, zatim izvadite iz posude i stavite na rešetku. Maknite papir za pečenje. Potpuno ohladite.

Za glazuru: Stavite šećer i sol u mikser hrane i miksajte. Dodajte maslac i obradite dok ne postane glatko. Dodajte mješavinu kave i miksajte dok se dobro ne izmiješa.

Stavite jednu tortu naopako na tanjur ili stalak za torte. Premažite s otprilike polovicom glazure. Stavite drugu tortu s desnom stranom prema gore na glazuru i prekrijte vrh i strane u obliku kovitla. Stavite polovicu oraha u sredinu torte od oraha, a preostale polovice nježno pritisnite na vrh torte od oraha, oko ruba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo