Desert /

Torta od oraha s kojom ne možete pogriješiti

Image
Foto: Pixabay

Torta od oraha oduševit će sve ljubitelje oraha.

7.10.2022.
12:20
Pixabay
VOYO logo

Torta od oraha odličan je desert s kojim ne možete pogriješiti. Postoje različiti recepti za pripremu torte od oraha. Donosimo provjereni recept kako pripremiti ukusnu tortu od oraha.

Sastojci za tortu od oraha:

  • 6 dkg oraha u komadu
  • 25 dkg šećera
  • 22 dkg maslaca
  • 23 dkg brašna
  • prašak za pecivo
  • ½ žličica soli
  • 4 jaja
  • 2 žlice mlijeka sobne temperature, po potrebi još
  • žlica instant kave otopljena u žlici kipuće vode
  • glazura za tortu od oraha
  • 30 dkg šećera
  • ⅛ žličica soli
  • 17 dkg maslaca
  • 1 žlica instant kave otopljena u 1 žlici kipuće vode
  • polovice oraha, za ukras

Priprema torte od oraha:

Zagrijte pećnicu na 180C. Dva kalupa za tortu od 20 cm namažite maslacem i obložite dno svakog papirom za pečenje. U sjeckalici pomiješajte 100g komadića oraha i šećer. Preraditi u fini prah. Dodajte maslac, brašno, prašak za pecivo, sol i jaja. Smiksajte u glatku smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte 2 žlice mlijeka u smjesu kave. Podijelite tijesto za torte od oraha između dva kalupa. Pecite dok se ne digne, oko 25 minuta. Ohladite na rešetki 10 minuta, zatim izvadite iz posude i stavite na rešetku. Maknite papir za pečenje. Potpuno ohladite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za glazuru: Stavite šećer i sol u mikser hrane i miksajte. Dodajte maslac i obradite dok ne postane glatko. Dodajte mješavinu kave i miksajte dok se dobro ne izmiješa.

Stavite jednu tortu naopako na tanjur ili stalak za torte. Premažite s otprilike polovicom glazure. Stavite drugu tortu s desnom stranom prema gore na glazuru i prekrijte vrh i strane u obliku kovitla. Stavite polovicu oraha u sredinu torte od oraha, a preostale polovice nježno pritisnite na vrh torte od oraha, oko ruba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike