Tofu i povrće čine nevjerojatno zadovoljavajuću vegansku večeru, a ovo posebno sočno prženje tofua i paprike nadahnuto azijskom kuhinjom jednako je ukusno kao što izgleda. Prženi tofu sa paprikom, gljivama i graškom u umaku od kikirikija čini izvrsnu vegansku večeru.
Sastojci potrebni da se pripremi tofu s paprikom su:
- 1 paket ekstra čvrstog tofua narezanog na kockice
- 2 žličice uljane repice
- 400 grama graška
- 2 velike paprike narezane na trakice
- 1 šalice vode
- 1 narezani mladi luk
- 2 žličice mljevenog oguljenog svježeg đumbira
- 2 režnja češnjaka, mljevena
- 200 grama narezanih gljiva
- 2 žlice soja umaka
- 2 žlice maslaca od kikirikija
- 1 žličica kukuruznog škroba
- 2 žličice ljutog umaka
- 1/4 žličice soli
Prvo što trebate učiniti kada pripremate recept sa tofuom i paprikom je priprema tofua. To učinite tako da protisnete tofu. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte tofu u tavu i kuhajte 7 minuta, povremeno lagano okrećući. Izvadite tofu iz posude. U tavu dodajte grašak, papriku, 1/4 šalice vode, luk, đumbir i češnjak te miješajući pržite 3 minute. Dodajte gljive i pržite uz miješanje 2 minute. Pomiješajte preostalu vodu, maslac od kikirikija, kukuruzni škrob, ljuti umak i sol u maloj posudi te dobro promiješajte. Dodajte tofu u tavu te kuhajte 1 minutu ili dok se ne zgusne, neprestano miješajući. Ovaj recept za tofu s paprikom je gotov i spreman za posluživanje odmah nakon pripreme.