Kuharica /

Recept za pripremu domaće tlačenice

Image

Jeste se ikad pitali kako se priprema tlačenica? Donosimo vam recept kako pripremiti domaću tlačenicu.

12.2.2022.
10:51
VOYO logo

Tlačenica je jelo koje potječe iz Slavonije, najčešće se priprema u jesen. Još u prošlosti stari Rimljani su preporučivali stavljanje krvi u meso. Danas se tlačenice jedu u cijelom svijetu? Saznajte kako se priprema ova slavonska poslastica.

Tlačenica se priprema tako da se u stroju za mljevenje mesa samelju svinjski otpaci kao što su koža, dijelovi glave, razne hrskavice. Potrebno je skuhati kilogram slanine i isjeći na sitne komadiće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve zajedno pomiješati i začiniti. Ovu smjesu ćete začinite sa soli, paprom, ljutom paprikom.

Dodajte malo krvi u tu smjesu. Dodajte tek toliko da masa postane meka. Sada tom smjesom napunite debelo crijevo. Gotove tlačenice se polože u vruću vodu i treba pripaziti da ta voda ne prokuha. U vrućoj vodi tlačenice se drže oko 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo