Jednostavna tjestenina sa špinatom je brza, jednostavna i ukusna. Spremna je za manje od 15 minuta i predstavlja večeru koju će voljeti cijela obitelj. Ovo je jedno od onih jednostavnih jela s tjesteninom koje je savršeno kada jednostavno trebate staviti večeru na stol u trenu.
Sastojci potrebni da se pripremi ukusna tjestenina sa špinatom su:
- 225 grama tjestenine, po izboru
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2-3 češnja češnjaka, sitno narezana ili mljevena
- 250 grama mladog špinata, opranog
- ¼ žličice soli, plus još po ukusu
- 140 grama krem sira
- 30 grama svježe ribanog parmezana, plus još za posluživanje
- ¼ žličice mljevenog muškatnog oraščića
Kada pripremate tjesteninu sa špinatom, najprije skuhajte tjesteninu dok ne bude al dente prema uputama na pakiranju. Prije cijeđenja ostavite najmanje 1/2 šalice vode od kuhanja tjestenine i stavite je sa strane. U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i kuhajte oko 1-2 minute dok ne zamiriše. Dodajte dio špinata i posolite. Miješajte dok špinat ne uvene dodajući šaku po šaku špinata.
Kada špinat uvene, ali je još uvijek svijetlo zelen, umiješajte krem sir i 1/3 šalice vode od kuhanja tjestenine. Nemojte odmah dodati svu ostavljenu vodu, nego ostatak sačuvajte za slučaj da trebate prorijediti umak kada dodate tjesteninu. Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate tjesteninu sa špinatom je dodati ribani parmezan i orahe te dobro pomiješati. Ocijedite tjesteninu, dodajte u tavu i promiješajte da se sjedini. Poslužite tjesteninu sa špinatom odmah uz malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja, crnog papra i svježe naribanog parmezana. Dobar tek!