Nećete odoljeti /

Tjestenina ne mora biti najgori neprijatelj linije: Ova tri zdrava recepta oduševit će nepce

Image
Foto: Pexels

Tjestenina ne mora biti neprijatelj linije ako je pripremljena na pravi način. Iskoristite ove ukusne, a zdrave recepte i zadovoljtie želju za ugljikohidratima bez debljanja. Jela otkrijte klikom na 'SLJEDEĆA'

30.8.2019.
13:38
Pexels
VOYO logo

Tortellini s pestom i pečenim povrćem

Sastojci: 

  • tikvice
  • crvena i zelena paprika
  • luk
  • gljive (šampinjoni)
  • cherry rajčice
  • svježi špinat
  • svježi pesto
  • češnjak
  • maslinovo ulje
  • parmezan
Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uputa: 

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Stavite narezano povrće (sve osim rajčica i češnjaka) u protvan i prelijte maslinovih ulje te dodajte sol i papar. Pecite 10 minuta.

3. Izvadite i dodajte rajčice i češnjak. Pecite još nekoliko minuta, a zatim ubacite špinat i pecite dvije minute.

4. Dodajte povrće u skuhane tortelline i prelijte pestom (može biti kupovni ili svježi).

Poslužite toplo i dodajte parmezan po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Cooking Classy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kremasta tjestenina od pečene paprike

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • dvije velike crvene paprike
  • 2 žlice ulja
  • 4 režnja češnjaka
  • mljeveni papar i sol
  • 150 mililitara bademovog mlijeka, nezaslađenog
  • crvena paprika u prahu
  • žlica brašna ili blendane zobene pahuljice kao zgušnjivač

Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Upute:

1. Zagrijte pećnicu na 260 stupnjeva i pecite paprike 20 minuta. Kad ih izvadite prekrijte ih folijom i pustite 10 minua kako bi se naparaile. Izvadite sjemenke i ogulite kožu. 

2. Skuhajte tjesteninu po želji, najbolje integralnu. 

3. Dok se paprike peku, u velikoj tavi pirjajte luk i češnjak u maslinovom ulju, otprilike 4 minute. Dodajte sol i papar te promiješajte. Maknite s vatre.

4. U mikser dodajte pečene paprike, bademovo mlijeko, prah crvene paprike izgušnjivač po izboru. Dodajte papar i sol po želji.

5. Miksajte dok smjesa ne dobije kremastu teksturu, a zatim prilagodite začine kako vam odgovara. Možete dodati više začina jer će tjestenina to blanasirati.

6. Dodajte u skuhanu tjesteninu i na laganoj vatri miješajte nekoliko minuta.

Poslužite s parmezanom i bosiljkom.

Recept donosi Minimalist Baker.

Pureći bolonjez s manje masnoća

Sastojci:

  • 400 grama mljevene puretine
  • dvije žlice maslinovog ulja
  • veliki luk
  • jedna velika mrkva
  • tri celera
  • 250 grama gljiva
  • pasirana rajčica
  • 400 grama pasirane rajčice
  • 400 mililitara kokošjeg temeljca
  • integralna tjestenina
Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Upute: 

1. Zagrijte veliku tavu i u njoj pecite mljevenu puretinu dok ne posmeđi.

2. Dodajte ulje i pirjajte mrkvu, luk i celer otprilike 10 minuta. Ako se počne lijepiti, dodajte malo vode. Ubacite gljive i kuhajte još nekoliko minuta, a zatim dodajte malo šećera i pasiranu rajčicu.

3.  Dodajte pelate, kokošji temeljac i  puretinu i začinite po želji (sol, papar, mješavina začina). Kuhajte još 10 minuta.

4. Pomiješajte sa kuhanom tjesteninom i dodajte svježi bosiljak.

Recept donosi BBC Good Food.

sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo