Tortellini s pestom i pečenim povrćem
Sastojci:
- tikvice
- crvena i zelena paprika
- luk
- gljive (šampinjoni)
- cherry rajčice
- svježi špinat
- svježi pesto
- češnjak
- maslinovo ulje
- parmezan
(FOTO: Pexels)
Uputa:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Stavite narezano povrće (sve osim rajčica i češnjaka) u protvan i prelijte maslinovih ulje te dodajte sol i papar. Pecite 10 minuta.
3. Izvadite i dodajte rajčice i češnjak. Pecite još nekoliko minuta, a zatim ubacite špinat i pecite dvije minute.
4. Dodajte povrće u skuhane tortelline i prelijte pestom (može biti kupovni ili svježi).
Poslužite toplo i dodajte parmezan po želji.
Recept donosi Cooking Classy.
Kremasta tjestenina od pečene paprike
Sastojci:
- dvije velike crvene paprike
- 2 žlice ulja
- 4 režnja češnjaka
- mljeveni papar i sol
- 150 mililitara bademovog mlijeka, nezaslađenog
- crvena paprika u prahu
- žlica brašna ili blendane zobene pahuljice kao zgušnjivač
(FOTO: Pexels)
Upute:
1. Zagrijte pećnicu na 260 stupnjeva i pecite paprike 20 minuta. Kad ih izvadite prekrijte ih folijom i pustite 10 minua kako bi se naparaile. Izvadite sjemenke i ogulite kožu.
2. Skuhajte tjesteninu po želji, najbolje integralnu.
3. Dok se paprike peku, u velikoj tavi pirjajte luk i češnjak u maslinovom ulju, otprilike 4 minute. Dodajte sol i papar te promiješajte. Maknite s vatre.
4. U mikser dodajte pečene paprike, bademovo mlijeko, prah crvene paprike izgušnjivač po izboru. Dodajte papar i sol po želji.
5. Miksajte dok smjesa ne dobije kremastu teksturu, a zatim prilagodite začine kako vam odgovara. Možete dodati više začina jer će tjestenina to blanasirati.
6. Dodajte u skuhanu tjesteninu i na laganoj vatri miješajte nekoliko minuta.
Poslužite s parmezanom i bosiljkom.
Recept donosi Minimalist Baker.
Pureći bolonjez s manje masnoća
Sastojci:
- 400 grama mljevene puretine
- dvije žlice maslinovog ulja
- veliki luk
- jedna velika mrkva
- tri celera
- 250 grama gljiva
- pasirana rajčica
- 400 grama pasirane rajčice
- 400 mililitara kokošjeg temeljca
- integralna tjestenina
(FOTO: Pexels)
Upute:
1. Zagrijte veliku tavu i u njoj pecite mljevenu puretinu dok ne posmeđi.
2. Dodajte ulje i pirjajte mrkvu, luk i celer otprilike 10 minuta. Ako se počne lijepiti, dodajte malo vode. Ubacite gljive i kuhajte još nekoliko minuta, a zatim dodajte malo šećera i pasiranu rajčicu.
3. Dodajte pelate, kokošji temeljac i puretinu i začinite po želji (sol, papar, mješavina začina). Kuhajte još 10 minuta.
4. Pomiješajte sa kuhanom tjesteninom i dodajte svježi bosiljak.
Recept donosi BBC Good Food.