Recept i priprema /

Jeste li probali tijesto za pizzu od pirovog brašna?

Image
Foto: Pixabay

Tražite zdraviji recept za tijesto za pizzu? Tijesto za pizzu od pirovog brašna bez glutena će vas oduševiti. Kako se priprema tijesto za pizzu od pirovog brašna?

14.5.2022.
11:53
Pixabay
VOYO logo

Ovaj brzi recept za tijesto za pizzu od pirovog brašna donosi koru srednje debljine i izvrsnog okusa. Tijesto za pizzu od pirovog brašna je hrskavo ali sočno. Za pripremiti ovo tijesto za pizzu od pirovog brašna je potrebno svega 30 minuta.

Sastojci potrebni da se pripremi tijesto za pizzu od pirovog brašna su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica vode zagrijana na 110 stupnjeva
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica meda ili šećera
  • 1 pakiranje instant kvasca
  • 345 grama pirovog brašna
  • ¼ šalice ribanog parmezana
  • 1 čajna žličica sitne soli

Da biste pripremili tijesto za pizzu od pirovog brašna najprije zagrijte pećnicu na 250°C s rešetkom u gornjoj trećini pećnice. Vodu, ulje, med i kvasac izmiješajte u velikoj posudi. Ostavite kvasac da se osuši 5 minuta. Do tada bi se tijesto za pizzu od pirovog brašna trebalo malo podići.

Brašno, parmezan i sol umutite u procesoru hrane dok se ne sjedine. Dok miješate, polagano ulijte smjesu vode i kuhajte dok se ne formira kugla, oko 1 minutu. Tijesto stavite na pobrašnjenu radnu površinu i brzo zamijesite nekoliko puta dok se ne sjedini. Tijesto za pizzu od pirovog brašna prepolovite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pobrašnjenoj površini oklagijom razvaljajte tijesto za pizzu od pirovog brašna u dva kruga promjera oko 25cm. Za najbolje rezultate razvaljajte tijesto što je tanje moguće. Ciljajte na ravnomjernu debljinu. Tijesto za pizzu od pirovog brašna stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo