Tijesto za pizzu bez glutena odličan je izbor za sve one koji ne podnose gluten. Pratite recept i pripremite tijesto za pizzu bez glutena. Nakon toga pripremite nadjev i uživajte u svakom zalogaju pizze bez glutena.
Sastojci za tijesto za pizzu bez glutena:
- 420 g bezglutenskog brašna
- 9 g kvasca
- 6 g šećera
- 9 g soli
- 300 ml tople vode
- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Tijesto za pizzu bez glutena priprema:
Kako biste pripremili tijesto za pizzu bez glutena, u zdjelu vašeg miksera stavite bezglutensko brašno, kvasac, sol i šećer pa umutite da se svi sastojci sjedine. Dodajte vodu i maslinovo ulje i miješajte na srednjoj brzini u mikseru ili pulsirajte u procesoru hrane dok se tijesto ne počne sjedinjavati.
Tijesto premjestite u nauljenu posudu sa čvrstim poklopcem ili podmazanu posudu, lagano poprskajte jestivim uljem i dobro poklopite. Stavite na toplo mjesto bez propuha da se tijesto za pizzu bez glutena diže oko sat vremena. Tijesto možete staviti i u hladnjak do tri dana. Kada se tijesto za pizzu bez glutena odmori krenite s pripremom nadjeva za pizzu.