Postoji mnogo načina za pripremu lazanja, koji mogu varirati od sirastih i goveđih do laganih i vegetarijanskih. Postoje i različite vrste tijesta za lazanje koje možete koristiti. Tradicionalno, tijesto za lazanje je ravni list koji se kuha u vodi. Međutim, postoji tijesto za lazanje koje nije potrebno kuhati već ga možete staviti direktno u pećnicu.
Tijesto za lazanje temelj je za pripremu lazanja. No, treba li tijesto za lazanje kuhati ili ne? Ovo naravno ovisi o vrsti tijesta za lazanje. Postoje vrste tijesta za lazanje koje nije potrebno kuhati, ali postoje i vrste tijesta za lazanje koje je potrebno skuhati.
No, kako skuhati tijesto za lazanje koje je potrebno kuhati? Da biste skuhali tijesto za lazanje, trebat će vam veliki lonac. U lonac dodajte 4 do 6 litara vode i zakuhajte. Prije nego što dodate tjesteninu, pospite prstohvat ili dva soli.
Kada je voda spremna, možete dodati tijesto za lazanje. Ostavite lonac otklopljen i kuhajte tijesto za lazanje oko osam minuta . Pokušajte miješati tjesteninu dok se kuha, držeći listove odvojene jedan od drugog. Kad je tijesto za lazanje gotovo, ocijedite ga i ostavite da se osuši.