Japanska kuhinja /

Što je Teriyaki? Kako se priprema i koristi Teriyaki?

Image
Foto: Pixabay

Teriyaki je tradicionala tehnika kuhanja u japanskoj kuhinji. Pratite recept i pripremite teriyaki.

1.10.2022.
16:00
Pixabay
VOYO logo

Teriyaki recept je tehnika kuhanja koja se koristi u japanskoj kuhinji u kojoj se hrana peče ili grila s glazurom od soja umaka, mirina i šećera. Korištenjem teriyaki recepta i njegovom pripremom hrana je veoma ukusna.

Sastojci za teriyaki recept:

  • ½ šalice sakea
  • ½ šalice mirina
  • ½ šalice soja umaka
  • ¼ šalice šećera

Priprema teriyaki recepta:

U loncu pomiješajte sve sastojke za teriyaki recept. Dodajte sake i mirin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte sojin umak i šećer. Pustite smjesu da zavrije na srednjoj vatri i neprestano miješajte umak dok se šećer ne otopi. Nakon što zavrije, smanjite vatru na srednje nisku. Pirjajte 10-15 minuta ili dok se umak ne zgusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok miješate umak ili naginjete lonac, mali će se mjehurići početi dizati i pojavljivati ​​na površini. Kada se to dogodi, umak je spreman za upotrebu. Umak ulijte u steriliziranu staklenku i ostavite nepoklopljeno da se ohladi. Umak od teriyaki recepta će se zgusnuti dok se hladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike