Japanska kuhinja /

Što je Teriyaki? Kako se priprema i koristi Teriyaki?

Image
Foto: Pixabay

Teriyaki je tradicionala tehnika kuhanja u japanskoj kuhinji. Pratite recept i pripremite teriyaki.

1.10.2022.
16:00
Pixabay
VOYO logo

Teriyaki recept je tehnika kuhanja koja se koristi u japanskoj kuhinji u kojoj se hrana peče ili grila s glazurom od soja umaka, mirina i šećera. Korištenjem teriyaki recepta i njegovom pripremom hrana je veoma ukusna.

Sastojci za teriyaki recept:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ½ šalice sakea
  • ½ šalice mirina
  • ½ šalice soja umaka
  • ¼ šalice šećera

Priprema teriyaki recepta:

U loncu pomiješajte sve sastojke za teriyaki recept. Dodajte sake i mirin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte sojin umak i šećer. Pustite smjesu da zavrije na srednjoj vatri i neprestano miješajte umak dok se šećer ne otopi. Nakon što zavrije, smanjite vatru na srednje nisku. Pirjajte 10-15 minuta ili dok se umak ne zgusne.

Dok miješate umak ili naginjete lonac, mali će se mjehurići početi dizati i pojavljivati ​​na površini. Kada se to dogodi, umak je spreman za upotrebu. Umak ulijte u steriliziranu staklenku i ostavite nepoklopljeno da se ohladi. Umak od teriyaki recepta će se zgusnuti dok se hladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo