Kuharica /

Sočna i mekana teletina pečena u pećnici kao glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Želite ispeći teletinu u pećnici, no niste sigurni kako? Donosimo upute kako pripremiti pečenu teletinu u pećnici.

27.2.2022.
11:45
Pixabay
VOYO logo

Teletina pečena u pećnici savršeno je glavno jelo koje se slaže sa gotovo svim prilozima. Za pripremu ukusne i sočne teletine u pečnici potrebno je dobro marinirati meso.

Teleginu marinirajte dan ranije ili nekoliko sati prije pripreme. Teletinu možete marinirati sa soli i začinima prema želji te prelijte s uljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mariniranu teletinu najprije zapržite u tavi da porumeni. U teškoj tavi zagrijte 1 žlicu ulja za kuhanje. Uz pomoć hvataljke stavite teletinu u ulje. Pržite 1-2 minute dok ne porumeni, okrećući ga na pola.Nakon toga maknite tavu s vatre i dodajte šalicu juhe ili vode u tavu. Pokrijte poklopcem ili aluminijskom folijom.

Pecite teletinu u pećnici 1,5 do 2,5 sata, ovisno o količini. Svakih pola sata provjerite meso i prelijte ga sa sokom od pečenja. Nakon što je meso dovoljno mekano izvadite ga iz pećnice, kratko neka odstoji i možete ga servirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teletina pečena u pećnici odlično je glavno jelo koje možete poslužiti uz prilog prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo