Sočno meso /

Teleća lopatica pečenje - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Teleća lopatica pečenje idealan je odabir za nedjeljni ručak. Donosimo vam kako najbolje se teleća lopatica pečenje najbolje priprema.

22.1.2022.
9:53
Pixabay
VOYO logo

Teleća lopatica pečenje nije teško za napraviti jer u ovom slučaju marinada nije ključna. Ako ju ne uspijete napraviti, teleća lopatica pečenje ispasti će jednako dobro, sočno, ukusno i svježe.

Sastojci koji su vam potrebni da bi se teleća lopatica pečenje pronašla na vašem stolu jesu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1,5 kg teleće lopatice
  • sol, papar
  • manja glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • peršin, ružmarin
  • 2 dcl maslinovog ulja
  • 2 dcl crnog vina
  • povrtni temeljac

Teleća lopatica pečenje priprema se u nekoliko koraka:

  1. Teleću lopaticu dobro posušiti (ako ste ju upravo odledili) i začiniti sa začinima prema želji (preporuka sol, papar).
  2. Češnjak utisnuti na proreze mesa te posipati peršin i ružmarin
  3. Meso zarolati i povezati s vezicom.
  4. Dvije minute tako zarolano meso zapeći na tavici na malo maslinovog ulja
  5. Prebaciti na papir za pečenje u lim.
  6. Dodati vino i povrtni temeljac te luk.
  7. Poklopiti posudu ako imate mogućnosti ili prekrite aluminijskom folijom
  8. Peći na 180 stupnjeva sat vremena, otvoriti i okrenuti
  9. Zatim nastaviti peći na 200 stupnjeva još sat vremena.
  10. Prije nego maknete vezicu, ostaviti barem 10 minuta da se ohladi.

Tako pripremljena teleća lopatica pečenje spremna je za posluživanje uz dobro pečeni krumpir i povrće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo