Savršena priprema /

Teleća koljenica kuhana pa pečena

Image
Foto: Pixabay

Teleća koljenica kuhana pa pečena idealan je odabir za nedjeljni ručak. Donosimo vam kako se teleća koljenica kuhana pa pečena priprema.

15.1.2022.
9:40
Pixabay
VOYO logo

Teleća koljenica kuhana pa pečena možda je nešto kompliciranija za pripremu, no tako pripremljena idealnog je okusa, sočna je i primamljiva za sva nepca. Sam naslov govori vam da teleća koljenica kuhana pa pečena se prvo kuha, a zatim peče. Važno je samo da znate da se teleća koljenica kuhana pa pečena kuha i peče dosta vremena pa na vrijeme krenite s njezinom pripremom.

Za kuhanu teleću koljenicu trebat će vam sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 teleća koljenica
  • voda
  • začini (sol, papar, Vegeta)
  • 1 mrkva
  • 1 celer
  • 1 luk

Priprema teleće koljenice:

Koljenicu najprije stavite u kipuću vodu na 5 minuta. Zatim ju procijedite od vode i lonac u koji ste prethodno stavili vodu, začine, narezanu mrkvu, celer i dvije polovice luka, dodajte kuhati teleću koljenicu. Sve neka se zajedno kuha sat vremena na laganoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći korak u pripremi jest ispeći teleću koljenicu. Koljenicu i povrće procijedite od vode te samo koljenicu stavite u tepsiju. Zalijte teleću koljenicu s 2 dcl bijelog vina, pokrijte aluminijskom folijom i sve zajedno stavite peći na 180 stupnjeva. Nakon sat vremena izvadite teleću koljenicu, okrenite ju, dodajte kuhano povrće i bez folije ju vratite u pećnicu na još 45 minuta.

Na ovaj će način teleća koljenica kuhana pa pečena zaista biti čime ćete sačuvati njezinu sočnost i idealnost okusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo