Deserti /

Tart od jabuka odličan voćni desert za svaki dan

Image
Foto: Pixabay

Volite jesti voćne kolače i ponestalo vam je ideja za recepte? Tart od jabuka je savršen za vas. Donosimo ukusan i jednostavan recept za tart od jabuka.

3.3.2023.
14:20
Pixabay
VOYO logo

Tart od jabuka je ukusni desert koji se može pripremiti u bilo koje doba godine. Ovaj francuski kolač tradicionalno se sastoji od hrskave kore i sočnih jabuka. Sastojci potrebni da se pripremi tart od jabuka su:

  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 4 srednje velike jabuke
  • 1/4 šalice šećera
  • 1 žlica cimeta
  • 1 žličica vanilin šećera
  • 1/4 šalice maslaca
  • 2 žlice meda
  • 1 žličica limunovog soka

Kako biste pripremili tart od jabuka najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Ogulite jabuke, očistite ih od sjemenki i narežite na tanke kriške. Pomiješajte šećer, cimet i vanilin šećer u zdjeli i pospite smjesu po kriškama jabuka. Dobro promiješajte da se sve ravnomjerno rasporedi. Stavite maslac i med u tavu na srednje jakoj vatri i miješajte dok se maslac ne otopi. Dodajte limunov sok i miješajte još nekoliko sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvijte ga na pobrašnjenoj površini. Prebacite ga u okruglu posudu za pečenje i izbockajte ga vilicom. Nasjeckajte ostatak tijesta na trake i ostavite ga sa strane. Stavite jabuke u posudu s tijestom, ravnomjerno rasporedite po cijeloj površini. Prelijte smjesom od maslaca i meda i poslažite preostale trake tijesta preko jabuka. Pecite tart od jabuka u prethodno zagrijanoj pećnici 35-40 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite tart od jabuka iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi prije posluživanja. Nakon 10 minuta tart od jabuka je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo