Talijanska kuhinja /

Njoki od batata i krumpira izbor za savršen prilog

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti ukusnije i sočnije njoke? Tajna je u korištenju batata uz krumpir. Saznajte što je batat i kako se pripremaju njoki od batata i krumpira.

8.4.2023.
11:14
Pixabay
VOYO logo

Batat, poznat i kao slatki krumpir, je korjenasto povrće koje je poznato po bogatom okusu i hranjivim svojstvima. Bogat je vitaminima i mineralima, poput vitamina A i C. Batat se može pripremiti na različite načine, uključujući i kao osnovni sastojak u tijestu za njoke. Za pripremu njoka od batata i krumpira, trebat će vam:

  • 250 g oguljenog batata
  • 250 g krumpira
  • 150 g brašna
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Sol i papar po ukusu

Kako biste pripremili njoke od batata i krumpira, za početak ogulite batat i krumpir te ih skuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Ocijedite vodu i pustite da se batat i krumpir ohlade na sobnoj temperaturi. Kada se batat i krumpir ohlade, izdrobite ih vilicom. Dodajte brašno, žumanjak, maslinovo ulje, sol i papar te dobro izmiješajte dok se sastojci ne sjedine i tijesto ne postane glatko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte posudu s vodom za kuhanje njoka i dodajte malo soli. Kada voda zakuha, oblikujte tijesto u male njoke i dodajte ih u vodu. Njoki su gotovi kada isplivaju na površinu, što bi trebalo trajati oko 2-3 minute. Izvadite njoke iz vode i dobro ih ocijedite. Poslužite njoke od batata i krumpira uz umak po vašem ukusu ili ih dodajte u juhu ili varivo. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo