Kuharica /

Najpoznatija talijanska jela od tjestenine

Image

Talijanska jela od tjestenine sve su popularnija zbog brzog načina pripreme. Donosimo vam dva talijanska jela od tjestenine.

22.1.2022.
14:13
VOYO logo

Talijanska jela od tjestenine sve su zastupljenija u kuhinjama svih država jer su jednostavna za napraviti, a njihov je okus privlačan svim nepcima.

Prvi i vrlo jednostavan recept za talijanska jela od tjestenine jest carbonara koja je gotova u manje od 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci koji su vam potrebni za talijansko jelo od tjestenine carbonara jesu:

  • 15 dkg špageta
  • šaka smrznutog graška
  • 100 g slanine
  • 2 žumanjka
  • 2 gljive
  • 100 g sira
  • vrhnje za kuhanje
  • začini (sol, papar, chili, češnjak, peršin)
  • voda

Priprema talijanskog jela od tjestenine carbonare:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Zakukaj posoljenu vodu te dodaj tjesteninu. Kuhaj prema uputama na pakiranju.
  2. Na tavu stavi nekoliko kapi maslinovog ulja te poprži slaninu i sitno narezane gljive. Začini prema želji i pirjaj dok slanina ne bude hrskava.
  3. Dodaj grašak i malo vode te kuhaj dok grašak ne omekša.
  4. U posudu dodaj žumanjke, naribaj sir te zalij s vrhnjem za kuhanje.
  5. Kad je tjestenina gotova, procijedi ju i dodaj na tavu u slanine i gljivu. Sve dobro pomiješaj i zalij s pripremljenom smjesom od žumanjka, sira i vrhnja za kuhanje.
  6. Začini ako je to još potrebno te miješaj dok ne postane kremasto. Za kraj dodaj peršin.

Drugi i jednostavan recept za talijanska jela od tjestenine je bolonjez.

Sastojci za talijansko jelo od tjestenine bolonjez:

  • manja glavica luka
  • 500 g junećeg mljevenog mesa
  • 500 g tjestenine
  • 1 veća mrkva
  • 250 ml pasirane rajčice
  • 2 dcl bijelog vina
  • žlica brašna i topla voda
  • začini

Priprema talijanskog jela od tjestenine bolonjez:

Kako biste pripremili bolonjez, na tavici, na malo maslinovog ulja popržite sitno narezanu glavicu luka te kad on poprimi zlatnu boju, dodajte sitno narezanu mrkvu. Dinstajte nekoliko minuta te dodajte mljeveno meso. Sve dobro promiješajte te zalijte s 2 dcl vode. Kada zavri, dodajte začine prema želji (preporuka: sol, papar, slatka paprika), pasiranu rajčicu i vino. Ostavite da sve zajedno pirja sat vremena, povremeno dodajući vodu. Na kraju napravite zapršku od žlice brašna i tople vode te zgusnite bolonjez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanska jela od tjestenine ima mnogo, ali ova dva su nekako najpopularnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo