Kuharica /

Kako se pripremaju svinjski ražnjići u tavi?

Image
Foto: Pixabay

Obožavate jesti svinjske ražnjiće sa roštilja? Jeste li znali da možete pripremiti svinjske ražnjiće i u tavi? Donosimo jednostavan recept za svinjske ražnjiće u tavi.

3.3.2023.
14:19
Pixabay
VOYO logo

Ražnjići su popularno jelo na roštilju koje se sastoji od različitih vrsta mesa narezanih na kockice i nabodeni na drvene ili metalne štapiće. Svinjski ražnjići su jedna od najpopularnijih varijanti, a mogu se pripremati na različite načine, uključujući i pečenje u tavi.

Sastojci potrebni da se pripreme svinjski ražnjići u tavi su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g svinjskog mesa
  • 1 crveni luk, narezan na kockice
  • 1 paprika, narezana na kockice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica slatke paprike
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 limun

Kada pripremate svinjske ražnjiće u tavi prvo narežite svinjsko meso na kockice veličine 2-3 cm i stavite ga u zdjelu. Dodajte narezani crveni luk i papriku u zdjelu i promiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, slatku papriku, sol, crni papar i nasjeckani češnjak. Dobro promiješajte smjesu. Zatim uzmite drvene ili metalne štapiće za ražnjiće i nabodite naizmjenično meso, crveni luk i papriku. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve sastojke. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi, dodajte ražnjiće u tavu i pržite 5-6 minuta dok ne postanu zlatno smeđi sa svih strana. Izvadite svinjske ražnjiće iz tave, poslužite uz kriške limuna i uživajte u ukusnom obroku. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo