Svinjski kotleti u pećnici s krumpirom su ukusno i jednostavno jelo koje će sigurno oduševiti sve koji ga kušaju. Ovaj ukusni obrok je savršen za obiteljska okupljanja ili večere s prijateljima. Kotlete u pećnici s krumpirom možete poslužiti uz svježe povrće ili salatu za uravnotežen obrok.
Sastojci potrebni da se pripreme svinjski kotleti u pećnici s krumpirom su:
- 4 svinjska kotleta
- 6 krumpira, oguljenih i narezanih na ploške
- 1 crveni luk, narezan na kolutove
- 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1 žličica mljevene paprike
- pola žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 2 žlice maslinovog ulja
- 40 ml pileće juhe
Kako biste pripremili svinjske kotlete u pećnici s krumpirom najprije zagrijte pećnicu na 200°C. U velikoj zdjeli pomiješajte krumpir, crveni luk, češnjak, papriku, sol, papar i maslinovo ulje dok se sastojci ne sjedine. Uzmite vatrostalnu posudu i u nju stavite pomiješani krumpir i crveni luk. Stavite kotlete preko krumpira i ulijte pileću juhu oko kotleta.
Pokrijte vatrostalnu posudu folijom i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 30-35 minuta, ovisno o debljini kotleta. Uklonite foliju i pecite još 10 minuta, dok kotlet ne dobije zlatnu koricu. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi nekoliko minuta prije posluživanja uz salatu. Dobar tek!