Kuharica /

Svinjetina u umaku od luka kao savršeno glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Svinjetina u umaku od luka idealan je recept kojim ćete iznenaditi goste. Donosimo vam kako se priprema svinjetina u umaku od luka.

23.1.2022.
10:18
Pixabay
VOYO logo

Ako vam treba sočno, ukusno i brzo jelo kojim ćete iznenaditi goste, svinjetina u umaku od luka idealan je kombinacija. Vremenski vam ne treba više od jednog sata, a da bi se svinjetina u umaku od luka pripremila, potrebno vam je ono što piše u nazivu ovog jela i još nekoliko stvari koje imate kod kuće.

Da bi se svinjetina u umaku od luka našla na vašem tanjuru, potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • maslac
  • 1 veći luk
  • goveđi temeljac
  • malo vode
  • začini (sol, papar, vegeta, slatka crvena paprika)
  • 2 žlice brašna
  • svinjski odresci

Svinjetina u umaku od luka priprema se na sljedeći način:

Na maslacu popržite sitno narezani luk. Pržite ga uz stalno miješanje te dodajte goveđi temeljac i malo vode. Pirajte sve zajedno dok se temeljac ne rastopi te potom to sve izvadite iz tave. Na toj tavi ispecite odreske koje ste prije dobro začinili začinima prema želji (preporučamo: sol, papar, vegetu, crvenu papriku). Odreske zapecite s obje strane te ih izvadite. U tavu vratite luk, dodajte brašno te propirjajte i ponovno dodajte temeljac od prije. Umak od luka treba provrijeti te ga tada začinite sa soli i paprom. Dodajte odreske i sve zajedno neka se lagano dinsta 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svinjetina u umaku od luka idealna je ako ju poslužite s njokima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo