Kuharica /

Svinjetina u umaku od gljiva - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Svinjski kotleti u kremastom umaku od gljiva gotovi su već za pola sata sa samo nekoliko sastojaka. Svinjetinu u umaku od gljiva možete poslužiti uz pire krumpir.

2.3.2023.
15:30
Pixabay
VOYO logo

Svinjski odresci prženi u tavi u kremastom umaku od gljiva i češnjaka oduševit će vas.

Sastojci potrebni za pripremu svinjetine u umaku od gljiva:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 svinjska kotleta
  • sol
  • papar
  • pola žličice mljevene paprike
  • 3 žlice maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 225 g gljiva, narezanih na ploške
  • pola glavice luka, sitno nasjeckano
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • žlica brašna
  • 1 i pol šalica pilećeg temeljca
  • žlica peršina

Upute za pripremu svinjetine u umaku od gljiva:

  1. Svinjske kotlete s obje strane začinite paprikom, soli i paprom.
  2. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri; dodajte 2 žlice maslaca. Pržite svinjske kotlete dok ne porumene dok sredina više ne bude ružičasta, 2 do 4 minute po strani. Izvadite svinjske kotlete iz tave i ostavite sa strane.
  3. Otopite preostali maslac u istoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte gljive i kuhajte dok ne porumene i ne ispari višak vlage, oko 5 minuta. Dodajte češnjak i senf; kuhajte dok češnjak ne zamiriše, oko 1 minutu.
  4. Dodajte brašno u tavu, miješajući da uklonite sve grudice. Polako dodajte goveđu juhu, miješajući dok se ne sjedini. Posolite i popaprite. Smanjite vatru na srednju i pirjajte, često miješajući, dok se umak ne zgusne, oko 5 minuta.
  5. Vratite svinjske kotlete u tavu i kuhajte dok se ne zagriju, oko 1 minutu.
  6. Svinjetinu u umaku od gljiva poslužite toplu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo