Svinjski kotleti najboli su izbor za pripremu svinjetine na tavi. Za pripremu svinjetine na tavi dobro je koristiti tavu od lijevanog željeza kako bi svinjetina bila hrskava, a sočna.
Sastojci potrebni za pripremu svinjetine na tavi:
- 2 svinjska kotleta
- 3 šalice vode
- 10 dkg soli
- prstohvat šećera
- 2 žlice maslaca
- 4 grančice svježeg timijana
- 2 režnja češnjaka
Upute za pripremu svinjetine na tavi:
Stavite svinjske kotlete na veliki tanjur ili lim za pečenje. Izbodite kotlete vilicom s obje strane.
Stavite vodu, sol i smeđi šećer u vrećicu s patentnim zatvaračem i promiješajte da se sol i šećer otope. Dodajte svinjske kotlete i zatvorite vrećicu.
Vrećicu stavite na obrubljeni lim za pečenje i rasporedite tako da svinjski kotleti budu u jednom sloju. Ostavite u hladnjaku 30 minuta do 8 sati.
Zagrijte veliku tavu od lijevanog željeza na srednje jakoj vatri dok se ne zagrije i tek počne dimiti. Dodajte svinjske kotlete i pecite 1 minutu sa svake strane — trebali bi početi smeđiti i puštati malo masnoće u tavu.
Smanjite vatru na srednju. Nastavite kuhati još 8 do 10 minuta, okrećući kotlete svake minute.
Maknite posudu s vatre. Dodajte maslac, timijan i češnjak. Velikom žlicom nanesite otopljeni maslac na svinjske kotlete. Okrenite svinjske kotlete i ponovno premažite. Ostavite svinjske odreske da odstoje u tavi 5 minuta.