Jela ispod peke /

Kako se priprema svinjetina ispod peke?

Image
Foto: Pixabay

Svinjetina ispod peke odličan je izbor za glavno jelo. Kako se priprema svinjetina ispod peke?

6.10.2022.
11:50
Pixabay
VOYO logo

Peku možete pripremiti s gotovo svim vrstama mesa ili ribe, a u nastavku saznajte kako je napraviti sa svinjetinom.

Sastojci za svinjetinu ispod peke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinskog buta
  • nekoliko krumpira
  • glavica luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 lista lovora
  • maslinovo i biljno ulje
  • bijelo vino
  • začini po želji

Svinjetina ispod peke priprema:

Na pleh stavite žlicu masti, žlicu suncokretovog ulja i pola žlice maslinovog ulja. Svinjetinu začinite i dodajte u pleh. Okružite krumpirom i lukom. Dodajte češnjak i lovorov list. Možete dodati i povrće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otprilike polovica žara mora biti ispod pladnja, ostatak će ići na vrh peke. Nakon 30 minuta pažljivo skinite poklopac i okrenite svinjetinu. Ako mislite da je u plehu previše vode, malo je uklonite žlicom. Dodajte dvije žlice bijelog vina. Pustite da se malo zagrije, a zatim žlicom prelijte malo preko mesa. Vratite peku i po potrebi dodajte još žara.

Sada trebate pričekati još otprilike 30 minuta. Nakon ukupno sat vremena vaša bi svinjetina ispod peke trebala biti gotova. Poslužite svinjetinu ispod peke uz svježi kruh, salatu i čašu vina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo