Mirjana Špoljar /

Šarlota s jagodama kakvu još nikad niste probali

Mirjana Špoljar, trostruka prvakinja u slastičarstvu, donosi još jedan slastan recept, a ovaj put to su ukusne šarlote s jagodama

2.5.2017.
8:00
VOYO logo

Tržnice su prepune mirisnih, slasnih, domaćih jagoda. Njihovo će vrijeme kratko trajati i zato ih iskoristite! Sigurni smo da imate punu bilježnicu sjajnih recepata za deserte od jagoda, ali Mirjana Špoljar servirala je jedan poseban. 

Sastojci:

Biskvit

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 jaja
  • 8 dag šećera
  • 1 vanilin šećera
  • 9 dag glatkog brašna
  • 0,5 dl mlijeko
  • 0,5 dl ulja
  • 25 dag piškota

Krema

  • 2 pudinga od vanilije
  • 8 dl mlijeka
  • 12 dag šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 30 dag  margarina s maslacem
  • 50 dag svježih jagoda
  • 10 dag pistacija

Priprema

1. Biskvit:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaja pjenasto izmiješamo sa šećerom i vanilin šećerom. Dodamo mlijeko te prosijano brašno te ulje. Pečemo 5 min na 170ᵒ C. Na dno kalupa stavimo biskvit. Stranice kalupa obložimo piškotama te u sredinu stavljamo kremu.

2. Krema:

Skuhamo puding, ostavimo ga da se ohladi te dodamo Zvijezda margarin s maslacem. Pjenasto izmiješamo kremu i dodamo na kockice rezane jagode. Kolač dekoriramo svježim jagodama i pistacijom.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo