Tko bi joj odolio? /

Mentol torta: desert za prste polizati

Mirjana Špoljar, trostruka prvakinja u slastičarstvu, ovaj put je otkrila recept ua ukusnu mentol tortu

6.4.2017.
21:02
VOYO logo

Sastojci

Podloga

  • 3 jaja
  • 7 dag šećera
  • 2 dag kakaa
  • 0,5 dl suncokretovog ulja
  • 0,5 dl mlijeka

Krema

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 0,5 l slatkog vrhnja
  • 30 dag crne čokolade
  • 5 dag čokolade s mentolom
  • 2 dl tučenog slatkog vrhnja
  • 5 dag margarina za kreme

+ 10 dag marcipana i čokoladni namaz

Priprema

Podloga

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Od navedenih sastojaka umijesimo tijesto i pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C otprilike 5 minuta.
2. Pečeni i ohlađeni biskvit premažemo čokoladnim namazom, a na njega dodamo tanko razvaljani sloj marcipana i kremu.

Krema

1. Slatko vrhnje stavimo da zavrije i prelijemo preko usitnjene čokolade.
2. Dobro izmiješamo pjenjačom te smjesu podijelimo u dva jednaka djela.
3. U jedan dio stavimo čokoladu s mentolom i razrađeni margarin za kreme te dobro izmiješamo pjenjačom da se smjesa spoji.
4. Ostavimo 15-20 min na sobnoj temperaturi da se smjesa malo ohladi, dodamo tučeno slatko vrhnje pa izlijemo kremu na pripremljeni biskvit s marcipanom.
5. Tortu zamrznemo.
6. Zamrznutu tortu glaziramo drugom polovicom čokoladne smjese i ukrasimo po želji.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo