Noževi su naoštreni, recepti osmišljeni, kandidati spremni, a da
čarolija u loncu bude priremljena samo od najboljih namirnica,
brine se Marin Medak!
"Moja uloga u showu je da organiziram natjecatelje, da nabavim
svim kandidatima sve sirovine koje su im potrebne, da te sirovine
odgovaraju standardima, da nisu nikakvi proizvođači koji sadrže
aditive, bojila i ostalo... Svaka regija, sada snimamo Slavoniju
i Zagorje, svaka regija zahtjeva sirovinu iz svake mikrolokacije.
Na taj način su ta jela apsolutno autohtona", kazao je kuhar
Marin Medak.
Glavni ekonom showa "Tri ,dva, jedan - kuhaj!" vodit će brigu da
svaka namirnica koja dođe pod nož kandidata bude kontroliranog
podrijetla i prirodno uzgojena. Nimalo lak posao.
"14 kandidata, svako jelo u prosjeku sadrži 10 ili 15 komponenti.
To je 200 ili 300 komponenti za jedan show", objašnjava
Medak.
Sve je svježe, lokalno, zdravo i fino, baš kao i u njegovoj
kuhinji. Marin, naime, već godinu i pol u svojim rukama drži sve
konce restorana Rougemarin.
"U našem bistrou mi kuhamo isključivo bez koncentrata, sve na
temeljcima, sve prirodno,sezonski, svaki mjesec promijenimo meni.
Uvijek sam prigovarao mami, tati, baki da nije dovoljno dobra
hrana. Otac me usmjerio da idem za kuhara i mislim da je to
odlično", tvrdi Medak.
Isti san sanja i četrnaestero kandidata novog RTL-ova kulinarskog
šoua u kojem će se natjecati za titulu najboljeg kuhara hrvatskih
tradicionalnih jela. Sve ono što se ovih dana događa na setu
studia 4. zagrebačkog Jadran filma na male ekrane stiže u
ponedjeljak u 21 i 10! U slast!
Pratite naš kulinarski show i sve što se zbiva u kuhinji putem Facebook stranice