Pripremili ste previše pire krumpira pa se pitate što napraviti od ostatka pire krumpira. Iskoristite pire krumpir na najbolji mogući način, pripremite novo jelo od ostataka. Što napraviti od ostatka pire krumpira? Napravite pljeskavicu od ostataka pire krumpira.
Sastojci potrebni za pljeskavice od ostatka pire krumpira:
- 2 šalice pire krumpira, ohlađenog
- 1 veliko jaje, umućeno
- 1 mali luk, mljeveni
- 1/4 šalice brašna
- 1/2 šalice ribanog parmezana
- 1/4 žličice soli
- 1/8 žličice mljevenog bijelog papra
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice maslaca
Priprema jela od ostataka pire krumpira:
Kako biste napravili ove pljeskavice od ostatka pire krumpira pomiješajte pire krumpir, razmućeno jaje i luk u srednjoj posudi. Dodajte brašno, sir, sol i papar i dobro promiješajte drvenom kuhačom. Više se nećete pitati što napraviti od ostatka pire krumpira. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte zajedno maslinovo ulje i maslac dok se maslac ne otopi i smjesa ne počne cvrčati.
Ubacite oko 1/4 šalice mješavine krumpira u tavu, tapkajući je u krugove koji su debeli oko 2 cm. Pecite krumpirove pljeskavice dok dno ne porumeni i ne postanu hrskave, što će trajati oko 3 do 4 minute. Svaku pljeskavicu pažljivo okrenite lopaticom i pecite drugu stranu dok ne postane smeđa i hrskava, oko 3 do 4 minute dulje. Izvadite pljeskavice iz tepsije i kratko ocijedite na papirnatim ručnicima. Poslužite pljeskavice odmah s kečapom ili salsom ili bilo kojim drugim umakom po želji. Sada znate što napraviti od ostatka pire krumpira.