Kuharica /

Što napraviti od lisnatog tijesta?

Image
Foto: Pixabay

Lisnato tijesto vrlo je zahvalno za pripremu. Što napraviti od lisnatog tijesta?

8.10.2022.
12:45
Pixabay
VOYO logo

Lisnato tijesto se može pripremiti na brojne načine. Što napraviti od lisnatog tijesta? Donosimo jedan ukusan i kreativan recepat s lisnatim tijestom.

Sastojci za pripremu jela od lisnatog tijesta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 lista lisnatog tijesta
  • 2 žlice listića od bosiljka
  • 4 x 10 dkg fileta lososa
  • 4 cherry rajčice, tanko narezane
  • 80 ml soka od limuna
  • 1 jaje, tučeno
  • 1 žlica sjemenki sezama

Priprema za što napraviti od lisnatog tijesta:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Lim za pečenj obložiti papirom za pečenje. Prepolovite svaki list lisnatog tijesta. U sredinu 4 lista lisnatog tijesta rasporedite 2 žličice listića bosiljka, ostavljajući rub lisnatog tijesta od 3-4 cm. Na svaki stavite file lososa i začinite solju i paprom. Položite preklapajuće kriške rajčice na vrh svakog fileta lososa. Pokapajte sokom od limuna i premažite rub lisnatog tijesta s malo razmućenog jajeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrežite 4-5 dugačkih proreza u sredini preostala 4 komada lisnatog tijesta. Položite svaki komad lisnatog tijesta preko fileta lososa, lagano povlačeći da biste odvojili trake, zatim pritisnite rubove i obrežite, čineći svaki komad lisnatog tijesta u uredan pravokutnik. Lisnato tijesto svuda premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom .

Koristeći komade ribe, pažljivo podignite komade na pripremljeni lim za pečenje, pecite 20-25 minuta dok riba ne bude pečena, a lisnato tijesto ne postane zlatno. Poslužite s kriškama limuna i zelenom salatom, po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo