Kuharica /

Što je riblji paprikaš? Kako se priprema tradicionalni riblji paprikaš?

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti tradicionalni slavonski riblji paprikaš? Ne tražite dalje. Donosimo sočan recept za pikantni riblji paprikaš.

3.8.2023.
10:41
Pixabay

Postoji mnogo recepata za riblji paprikaš. Riblji paprikaš je rijetki, jušni gulaš, pun okusa paprike, a veliki komadi ribe često su bez kostiju. Obično se poslužuje s tjesteninom, slično tagliatelle, i jede se u dva slijeda. Prvo se tekućina iz jela prelije preko rezanaca i jede kao juha. Zatim se komadi ribe jedu kao glavno jelo.

Sastojci za riblji paprikaš su:

  • 2 žlice ulja
  • 2 glavice luka, mljevene
  • 1 žlica slatke paprike
  • 1 žlica ljute paprike
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 2 žličice soli
  • 1,5 kg slatkovodne ribe, kao što su pastrva, štuka ili som, očišćene i izrezane na velike komade
  • 120 ml bijelog vina
  • 1 do 2 male ljute papričice
  • 500 grama širokih rezanaca od jaja, kuhanih
  • 2 litre vode

Kada pripremate riblji paprikaš najprije zagrijte ulje u velikoj posudi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pirjajte. Kad omekša, pospite i slatku i ljutu papriku, promiješajte pa dodajte pastu od rajčice. Ulijte 2 litre vode, posolite i stavite ribu u temeljac. Pirjajte na srednjoj vatri oko 45 minuta pa dodajte vino i ljute papričice te nastavite pirjati još 15 minuta. Rezance možete dodati izravno ili prelijte tekućinu preko rezanaca i uživajte u paprikašu, nakon čega slijedi riba kao glavno jelo. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo