Recept i priprema /

Recept kako pripremiti ljuti sriracha umak

Image
Foto: Pixabay

Volite ljute umake, jeste li probali sriracha umak? Donosimo jednostavan i ukusan recept za pripremu sriracha ljutog umaka.

1.10.2022.
16:07
Pixabay
VOYO logo

Sriracha je vrsta ljutog umaka ili umaka od čilija napravljenog od paste od čili papričica, destiliranog octa, češnjaka, šećera i soli. Pripremite sriracha umak i upotpunite glavno jelo.

Sastojci za sriracha recept:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 150 g crvene, ljute papričice, grubo nasjeckane
  • 10 češnjeva češnjaka, oguljenih i zdrobljenih
  • 1 šalica destiliranog octa (5% octa)
  • ¼ šalice + 1-2 žlice šećera
  • 1 žličica soli

Priprema sriracha recepta:

Dodajte čili i češnjak u mali lonac i dodajte dovoljno octa da pokrije. Pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta, odnosno dok režnjevi češnjaka ne omekšaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prebacite u blender. To možete učiniti tako da šupljikavom žlicom prebacite samo čili i češnjak u blender, zatim ulijete preostali ocat u blender kroz cjedilo kako biste uhvatili sjemenke.

Procijedite sriracha umak kroz sitno sito u manji lonac, gumenom lopaticom istiskujte što više tekućine, a povremeno nožem stružite po dnu sita kako biste izvadili srirachaumak koji je ostao.

Sriracha mak ponovno stavite na štednjak na srednju vatru. Dodajte sol i ¼ šalice šećera i miješajte dok sriracha umak ne zakuha. Maknite s vatre, kušajte i po potrebi začinite preostalim šećerom.

Sriracha umak čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku, trebalo bi vam trajati nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo