Kuharica /

Kratki vodič i savjeti za spremanje krastvaca za zimu

Image
Foto: Pixabay

Spremanje krastavaca za zimu moguće je na nekoliko načina. Donosimo dva načina za spremanje krastavaca za zimu.

4.10.2022.
12:26
Pixabay
VOYO logo

Postoji nekoliko jednostavnih i ukusnih načina za spremanje krastavaca za zimu.

Iako se krastavci ne smrzavaju dobro u svom izvornom obliku, lako ih je iscijediti u pire i zamrznuti u posudama za led. Možete ih oguliti ili ne prije cijeđenja. Nakon što se zamrznu, samo izvadite kockice i spremite ih u posudu ili vrećicu za zamrzavanje. Sok možete piti čist, ili dodati kockice u smoothie ili druge vrste voćnih sokova. Pravilno uskladištene, kocke krastavaca bi trebale trajati do godinu dana u zamrzivaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguće ih je i zamrznuti za zimu tako da se prvo krastavce potopi u slanu otopinu. Dobiveni "kiseli krastavci iz zamrzivača" mogu se koristiti kao ukus, dodati salatama ili jesti same. Ova metoda spremanja u osnovi uključuje stavljanje kriški krastavaca u soli s narezanim lukom, a zatim njihovo zamrzavanje u salamuri napravljenoj od octa i šećera. Da biste napravili kisele krastavce za zamrzavanje, narežite veliki luk na kockice i dvije litre krastavaca narežite na tanke ploške.

Složite krastavce, luk i jednu do dvije žlice soli u zdjelu ili posudu za pečenje, zatim dodajte sol i luk i ponovite. Pokrijte smjesu plastičnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi barem nekoliko sati. Isperite da uklonite sol, a zatim vratite povrće u zdjelu. U međuvremenu pomiješajte jednu i pol šalicu šećera s pola šalice bijelog destiliranog ili jabučnog octa u loncu i stavite na laganu vatru da se šećer otopi. Promiješajte, pa ovu smjesu dodajte krastavcima. Promiješajte da se sjedini. Smjesa se može zamrznuti u bilo kojem spremniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo