Glavni obrok /

Recept kako se pripremaju sočni i mekani svinjski šnicli

Image
Foto: Pixabay

Svinjski šnicli posebno su sočni kad se pripreme u pećnici. Tajna sočnih svinjskih šnicli leži u marinadi.

3.3.2023.
14:34
Pixabay
VOYO logo

Marinadu za sočne svinjske šnicle veoma je jednostavno napraviti.

Sastojci potrebni za sočne svinjske šnicle su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 svinjska šnicla
  • 2 žlice meda
  • malo soja umaka
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1 žličica sušenog peršina
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica smrvljenog sjemena komorača
  • 1 žličica mljevene paprike
  • češanj češnjaka, nasjeckani
  • 1 žličica crnog papra
  • sol

Upute za pripremu sočnih svinjski šnicli:

U staklenku ili malu zdjelu dodajte soja umak, med, maslinovo ulje, sušeni peršin, papriku, sjemenke komorača, mljeveni češnjak, crni papar i prstohvat soli. Stavite poklopac na staklenku i dobro je zatvorite, a zatim je dobro protresite da se sastojci sjedine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri svinjska odreska stavite u veliku zdjelu za miješanje pa ih prelijte marinadom, dobro promiješajte tako da svi svinjski šnicli budu dobro obloženi. Pokrijte zdjelu prozirnom folijom i marinirajte u hladnjaku najmanje 30 minuta do 24 sata.

Izvadite svinjske šnicle iz hladnjaka 15-30 minuta prije pečenja kako bi bili na sobnoj temperaturi, to će pomoći da se ravnomjerno ispeku.

Mariniranu svinjetinu prebacite u posudu za pečenje i posložite u jednom sloju a preostalim sokom od marinade prelijte meso.

Pecite svinjske šnicle na 200 stupnjeva Celzijusa 20 do 25 minuta ili dok ne omekšaju i bude dobro pečeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite svinjetinu iz pećnice, prebacite je na tanjur i prekrijte aluminijskom folijom 5 minuta da odmori prije posluživanja. Poslužite i uživajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo