Voćni desert /

Sočni kolač sa breskvama - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Svježe, zrele breskve odlične su za pripremu sočnog kolača od breskve. Sočni kolač sa breskvama možete poslužiti uz toplu šalicu čaja ili kave.

1.10.2022.
9:40
Pixabay
VOYO logo

Za najbolji okus breskvi za kolač sa breskvama, koristite zrele breskve. Zrele breskve bit će malo mekanije na dodir.

Sastojci potrebni za pripremu sočnog kolača s breskvama su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 180 g brašna
  • 1 i pol žličice praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • 170 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • 60 g kiselog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 breskve

Upute za pripremu sočnog kolača sa breskvama:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Podmažite kalup maslacem.
  2. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
  3. U drugu zdjeli mikserom istucite maslac, zatim dodajte šećer i dalje miješajte dok ne postane svijetlo i pjenasto. Dodajte jedno po jedno jaje i pomiješajte. Dodajte i kiselo vrhnje i vaniliju.
  4. Dodajte i sastojke iz prve zdjele.
  5. Umiješajte i kriške breskve.
  6. Ulijte smjesu u kalup i na vrh dodajte još nekoliko kriški breskava.
  7. Stavite u pećnicu i pecite 45 minuta.
  8. Izvadite iz pećnice i pustite da se sočni kolač s breskvama ohladi 30 minuta i zatim poslužite.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo