Kada Snoop Dogg preuzme kormilo za Dan zahvalnosti, ručak neće proći neprimijećeno, ali možda neće ići niti onako kako biste očekivali.
U svom specijalnom prilogu podijelio je recept koji priprema za taj poseban dan, a uz klasične krumpire, koje tradicionalno pronalazimo na blagdanskom stolu, reper dodaje svoj tajni sastojak - konjak.
Snoop Dogg
"Ljudi, ovo nisu krumpiri kakve vam mama sprema", ističe, dodajući duh koji spominje u svom hitu "Hennesey N Buddah", gdje je konjak ključni sastojak "njegovog omiljenog načina pripreme ovog slavnog jela za Dan Zahvalnosti".
"Znam što svi mislite", nadodaje, "Zar konjak nije više za koncerte s Doggom nego za Dan zahvalnosti?" šali se Snoop.
Ipak, on smatra da ne postoji razlog zašto ne bi oboje moglo ići zajedno.
Ovaj recept, koji je slavni reper uvrstio u svoju novu kuharicu pod nazivom "Goon With the Spoon", oduševljava mnoge obožavatelje koji će možda iznenaditi svoje bližnje ovog blagdanskog razdoblja.
Zagrijavanjem konjaka na štednjaku alkohol isparava i dodaje "malo slatkoće i dubine okusu" krumpira, ističe reper, a zatim objašnjava kako se njegov specijalitet točno priprema.
Spremite gnječilicu za krumpire i pripremite se oduševiti svoje rodbine za blagdane", dodaje.
Recept za pire krumpir s konjakom
Sastojci koji su vam potrebni:
• Približno 1,8 kg krumpira: oguljenih i nasjeckanih
• ½ šalice (približno 120 ml) konjaka ili druge rakije
• 4 žlice nesoljenog maslaca
• 2 šalice vrhnja za kuhanje
• ½ šalice majoneze
• 2½ žličice soli
• žličica cijelog crnog papra
A sad slijede, upute za pripremu:
1. U velikom loncu prokuhajte vodu s puno soli na jakoj vatri. Smanjite vatru na srednje jaku, dodajte krumpire. Kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekšaju, otprilike 25 minuta. Ocijedite i stavite na stranu.
2. Vratite prazan lonac na štednjak na srednje jaku vatru. Dodajte konjak; kuhajte dok se malo ne reducira i alkohol ispari, 3 do 5 minuta. Umutite maslac dok se ne otopi. Dodajte vrhnje i majonezu; kuhajte dok se malo ne zgusne i ugrije, otprilike 5 minuta.
3. Vratite krumpire u lonac; dodajte sol i papar. Pomoću gnječilice za krumpire, gnječite dok se sve ne sjedini i postane glatko.
Za pripremu ovog posebnog specijaliteta, trebat će vam otprilike 50 minuta, ističe reper za kraj.
POGLEDAJTE VIDEO: Nakit, kovanice, vijci- Što sve djeca pojedu? 'Ako proguta disk bateriju, šanse da umru su velike'