Kulinarstvo /

kako se pripremaju šnicle u umaku od luka?

Image
Foto: Pixabay

Želite se vratiti u djetinjstvo pomoću tradicionalnog obroka? Šnicle u umaku od luka su savršene za vas. Saznajte kako se pripremaju šnicle u umaku od luka.

4.3.2023.
14:20
Pixabay
VOYO logo

Šnicle u umaku od luka jedno su od najomiljenijih jela koja nas uvijek vrate u naše djetinjstvo. Ovo jelo savršeno je za hladne jesenske i zimske dane kada želite jesti nešto toplo i umirujuće. Sastojci potrebni za ovaj jednostavan recept za šnicle u umaku od luka su:

  • 4 svinjske šnicle
  • 2 velika luka
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica brašna
  • 250 ml goveđeg temeljca
  • sol i papar po ukusu

Prvo što trebate učiniti kada pripremate šnicle u umaku od luka je zagrijati maslac u tavi na srednjoj vatri. Dodajte narezani luk i dinstajte ga dok ne postane mekan i proziran. U drugoj tavi zagrijte malo maslaca i prepržite šnicle sa svake strane dok ne poprime zlatnu boju. Maknite ih s tave i stavite na tanjur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavu u kojoj ste pržili šnicle, dodajte brašno i miješajte dok se ne stvori glatka smjesa. Dodajte goveđi temeljac i miješajte dok se ne zgusne. Vratite šnicle u tavu s umakom od luka i kuhajte ih još nekoliko minuta dok se ne skuhaju do kraja i umak ne postane gust. Dodajte sol i papar po ukusu. Poslužite šnicle u umaku od luka uz prilog po želji. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo