Šnicle u umaku od luka jedno su od najomiljenijih jela koja nas uvijek vrate u naše djetinjstvo. Ovo jelo savršeno je za hladne jesenske i zimske dane kada želite jesti nešto toplo i umirujuće. Sastojci potrebni za ovaj jednostavan recept za šnicle u umaku od luka su:
- 4 svinjske šnicle
- 2 velika luka
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica brašna
- 250 ml goveđeg temeljca
- sol i papar po ukusu
Prvo što trebate učiniti kada pripremate šnicle u umaku od luka je zagrijati maslac u tavi na srednjoj vatri. Dodajte narezani luk i dinstajte ga dok ne postane mekan i proziran. U drugoj tavi zagrijte malo maslaca i prepržite šnicle sa svake strane dok ne poprime zlatnu boju. Maknite ih s tave i stavite na tanjur.
U tavu u kojoj ste pržili šnicle, dodajte brašno i miješajte dok se ne stvori glatka smjesa. Dodajte goveđi temeljac i miješajte dok se ne zgusne. Vratite šnicle u tavu s umakom od luka i kuhajte ih još nekoliko minuta dok se ne skuhaju do kraja i umak ne postane gust. Dodajte sol i papar po ukusu. Poslužite šnicle u umaku od luka uz prilog po želji. Dobar tek!